رد پای بیت‌کوین در صنایع کشور

به گزارش تجارت‌نیوز، «بیت‌کوین به صنعت راه یافت.» چند روز پیش با خبر شدیم که در برخی از شهرک‌های صنعتی واحد‌های فعال دست از تولید کشیدند و به سمت استخراج‌ ارز مجازی رفته‌اند. آنها نیروی کار خود را اخراج نکردند ولی از آنها خواسته‌اند که در خانه بمانند و حقوق بگیرند و البته کارفرما حق بیمه‌شان را هم پرداخت می‌کند.

با این شکل و شمایل واحد صنعتی که به‌ دنبال استخراج‌ ارز مجازی رفته است نگرانی بابت پول برق که وزارت نیرو از ۱۲ روز پیش برخورد با آنها را آغاز کرده است، ندارد. در این میان گفته می‌شود سازوکاری که برخی از واحدهای صنعتی در پیش گرفتند، قابل شناسایی است چرا که روند مصرف برق آنها نشان می‌دهد که تغییراتی در مصرف اتفاق افتاده است.

برای آنکه به ارز دیجیتال دست یافت، نیاز به دستگاه ماینر است، دستگاهی که باید شبانه روز کار کند تا بتواند در استخراج ارز برای شما درآمدزایی کند. طی چند وقت اخیر پول درآوردن به این شیوه مد شده است و برخی‌ها به تبعیت از نمونه‌های خارجی به این سمت رفتند. در حال حاضر کشور چین رکورددار بیت‌کوین است.

بر اساس اطلاعات ارائه شده، روزانه ۱۶ میلیون دلار بیت‌کوین توسط کاربران ایرانی خرید و فروش می‌شود که از این نظر در رتبه ۲۹ جهانی هستیم. بر اساس گزارش منابع خبری، در حال حاضر قیمت هر واحد بیت کوین حدود ۱۱ هزار دلار است.

استخراج‌کنندگان ارز مجازی در ایران هنوز نمی‌دانند که رفتن به این سمت قانونی است یا غیرقانونی. چرا که دولت هیچ نظری در این باره نداده است و کسانی هم که به این سمت رفتند منتظر تصمیم‌گیری دولت هستند.

تأیید خبر روزنامه ایران

محسن صالحی نیا مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی خبر استخراج ارز مجازی از سوی برخی از تولیدکنندگان در شهرک‌های صنعتی را تأیید کرد و گفت: «تعداد کسانی که به سمت استخراج ارز مجازی یا همان بیت‌کوین رفته‌اند بسیار اندک شمار است. در برخی از شهرک‌های صنعتی به‌صورت تک و توک واحدها بدون مجوز به سمت استخراج‌ ارز مجازی رفته‌اند. با توجه به بروز چنین اتفاقی، ما از نهادهای ذیربط خواسته‌ایم که نسبت به بیت‌کوین اظهار نظر کنند.»

واحدهای صنعتی مجوز برای بیت‌کوین ندارند

وی با بیان اینکه واحدهای صنعتی مجوز استخراج‌ ارز مجازی ندارند، خاطرنشان کرد: «واحدهای صنعتی نباید سراغ فعالیت‌هایی بروند که در مجوز آنها قید نشده است. اگر دولت بیت‌کوین را تأیید کرد هر مجموعه‌ای برای ورود به آن باید مجوزهای لازم را بگیرد.»

صالحی نیا اظهارکرد: «ما طی اطلاعیه‌ای از تمام واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی خواسته‌ایم که اگر در زمینه بیت‌کوین فعال هستند، روند کاری خود را متوقف کنند تا در این خصوص دولت نظر خود را اعلام کند. اگر قرار باشد واحد صنعتی در این بخش ورود کند، باید با ضابطه و طبق قوانین باشد.»

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اذعان داشت: «برای استخراج بیت‌کوین برق بالایی مصرف می‌شود و این در شرایطی است که در فصل تابستان تولیدکنندگان با کمبود برق روبه‌رو هستند.از این‌رو اگر قرار باشد این امر با مجوز صورت بگیرد باید برای تأمین برق استخراج‌کنندگان ارز مجازی رویه جداگانه‌ای لحاظ شود.»

درآمد بیش از ۳ میلیون تومان

یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های الکتریکی جهان، با مقایسه هزینه برق سراسر کشورهای جهان، ونزوئلا را به‌عنوان ارزان‌ترین کشور برای استخراج بیت‌کوین معرفی کرده است. در ونزوئلا برای تولید یک واحد بیت‌کوین، فقط ۵۳۰ دلار نیاز است. این رقم برای دومین کشور لیست، ترینیداد و توباگو بالغ بر حدود ۱۱۹۰ دلار است.

در ازبکستان که در رتبه سوم قرار دارد، یک ماینر برای استخراج یک واحد بیت‌کوین باید مبلغی بالغ بر حدود ۱۷۹۰ دلار پرداخت کند. در ایران هزینه برآورد مصرف برق به ازای هر بیت‌کوین ۳۲۱۷ دلار است. به نظر می‌رسد با درآمدی بیش از ۳ میلیون تومان برای یک ماینردارهزینه بالای برق توجیه‌پذیر باشد.

شناسایی ۵۰۰ واحد تولیدکننده ‌ارز دیجیتال

در مورد افزایش مصرف برق از سوی واحدهای تولیدی، بهنام بیات مدیرعامل برق منطقه‌ای استان البرز روز گذشته از شناسایی ۳۰۰ تا ۵۰۰ واحد صنعتی و خصوصی که از برق یارانه‌ای برای استخراج ارز دیجیتال (استان البرز)استفاده می‌کنند خبر داده و گفته است: «با بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم که حدود ۵۰ تا ۶۰ مگاوات از برق ما نیست‌ لذا ‌این برق چیزی جز راه‌اندازی سرورهای ماینری که برای تولید ارز دیجیتال استفاده می‌شود به مصرف نمی‌رسد.»

با ارز دیجیتال مصرف برق ۱۴ الی ۱۵ برابر می‌شود

مدیرعامل برق منطقه‌ای استان البرز با بیان اینکه استفاده از برق واحد‌های صنعتی برای استخراج ارز دیجیتال خلاف قانون است، بیان کرد: «این واحدها رصد شدند، با بررسی تک‌تک نمودارهای مصرف برق این واحدها، با تولید ارز دیجیتال مصرف برق ۱۴ الی ۱۵ برابر می‌شود و این موضوع برای ما مسجل شد‌، این برق باید به شبکه و مصرف مراکز استراتژیک از جمله بیمارستان و مرکز درمانی برسد نه اینکه در این راه مصرف شود.»

می‌توان تحریم‌ها را دور زد

صالحی نیا خاطرنشان کرد: «استفاده از ارز مجازی از جهاتی برای کشور بخصوص در شرایط تحریم مثبت است چرا که از این طریق می‌توان تحریم‌ها را دور زد. ولی برای مشخص شدن مزایا و معایب آن باید به‌صورت دقیق بررسی‌ها صورت گیرد.»

منتظر نظر دولت هستیم

سعید زرندی معاون برنامه‌ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در پاسخ به این سؤال که آیا واحدهای صنعتی به سمت استخراج ارز مجازی رفته‌اند، گفت: خیلی بعید است که این اتفاق در سطح وسیع رخ داده باشد. اگر دولت بیت‌کوین را به رسمیت بشناسد ما حاضر هستیم طبق مدل مشخص و کارشناسی شده با بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و معاونت علمی رئیس جمهوری برای استخراج‌کنندگان ارز مجازی هویت تولیدی قائل شویم.

وی تأکید کرد: البته به هر فعالی در این حوزه نمی‌توان مجوز داد، معتقدیم باید از یک سطحی بالاتر و تولید صنعتی به فعالان بیت‌کوین مجوز داد. باید به‌صورت دقیق مشخص شود که این‌گونه مجموعه‌ها چگونه می‌توانند فعالیت کنند. اگر هم فعالیت آنها ممنوع است باید اطلاع‌رسانی صورت گیرد.

فرصت و تهدید بیت‌کوین

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: فعالیت در زمینه بیت‌کوین فرصت و تهدیدهای متعددی دارد. فرصت به جهت شرایط تحریم است که می‌توان تحریم‌ها را دور زد. تهدید به جهت پولشویی و افزایش مصرف برق بخصوص در شرایطی که تولید به برق نیاز دارد. اگر این امر ممنوع شود، به نظر می‌رسد فعالیت زیرزمینی در استخراج ارزی مجازی آغاز شود، لذا باید هوشمندانه به سمت بیت‌کوین رفت.

منبع: روزنامه ایران

منبع

Author: admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *