به گزارش تجارتنیوز، قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران در دیداری صمیمی با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صورتی که از بخشهای تولیدی اصناف حمایتهای کاملی صورت گیرد که تولیدات آنها فراتر از نیاز کشور باشد، آمادگی داریم کارگروه صادرات اصناف را تشکیل دهیم.
در این دیدار که روز پنج شنبه ۱۴ شهریور با حضور قاسم نوده فراهانی در دفتر وزیر صمت انجام شد، رئیس اتاق اصناف تهران طی سخنانی با تاکید بر وجود بیش از ۶۰۰ هزار بنگاه تولیدی (کارگاههای تولیدی کوچک) در حوزه اصناف، تصریح کرد: این کارگاهها با کمترین سرمایهگذاری و حمایت دولت به چرخه تولید بر میگردند و بخش قابل توجهی از نیاز داخلی را به تولید فراهم میکند.
فراهانی با بیان اینکه تولیدیهای کوچک دارای چند ویژگی منحصر به فرد در دنیا هستند، اضافه کرد: به دلیل اینکه سرمایه مصرفی در حوزه بنگاههای تولیدی کوچک کم، زمان بهرهبرداری سریع، عمر ساخت کوتاه، تنوع کالایی بالا، بومی سازی شده و پراکندگی جغرافیایی دارد، اشتغالزایی بالایی را به خود اختصاص میدهد و هزینهای بر دوش دولت ندارند؛ لذا از بهترین روشهای اقتصادی برای ایجاد اشتغال و تولید کالا و خدمت هستند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر تلاش دولت و سیاستهای حضرتعالی رفتن به سمت تولید داخل و تقویت آن است، تاکید کرد: ما مدعی هستیم که اگر از تولیدیهای اصناف حمایت های لازم صورت گیرد در اشتغال و کمک به مصرف کالایی کشور حرفی برای گفتن داریم.
رئیس اتاق اصناف تهران ادامه داد: در بخش بازرسی و نظارت اصناف به دنبال مدرن سازی و آموزشهای کیفی و کمی هستیم تا با تقویت اطلاعات بازرسان و شیوه بازرسیهای اصولی بتوانیم از اختلاف قیمتها و نوسانات غیرقانونی در حوزه کالا و خدمت جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به امضای توافقنامهای با شهرداری تهران در هفتههای گذشته، تصریح کرد: در این تفاهم نامه به دنبال این هستیم که توسط شهردار محترم در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران محل استقرار بازرسان اصناف را تامین گردد و بازرسان اصناف با استقرار در این مناطق امکان کنترل و نظارت بهتر واحدهای صنفی پایتخت را داشته باشند و همچنین از تمرکز بازرسان در چند نقطه محدود پایتخت جلوگیری کنیم.
رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه باید اصناف را به سمت مدرن سازی در حوزههای توزیع و خدمت ببریم، افزود: شبکه توزیع سنتی دیگر پاسخگوی نیاز مردم نیست؛ چرا که مردم به دنبال تامین نیازهای خود از یک نقطه و به صورت مدرن و امروزی هستند و دیگر رغبت چندانی به خرید از واحدهای صنفی پراکنده ندارند.
نوده فراهانی گفت: آموزش اصناف باید در حوزه های تخصصی باشد و آموزش حضوری به صورت آکادمیک دیگر پاسخگو نیاز اصناف وحتی سایر مردم نیست؛ چرا که اگر آموزش همراه با آموزش تخصصی نباشد کاربردی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه دنبال سازوکاری هستیم که اتحادیههای صنفی را تقویت کنیم تا بتوانند بهتر عمل کنند، افزود: باید اختیارات و قدرت اتحادیهها را افزایش دهیم تا در حوزه اجرایی بتوانند تصمیمگیری و عملکرد درستی داشته باشند، رییس اتحادیه بدون اختیار یا محدودیت در حوزه صنفی خودش هرگز موفق به اثرگذاری نخواهد بود.
نوده فراهانی در بخشی از صحبتهای خود به صدور پروانه کسب از طریق پیشخوان دولت و پلیس +۱۰ شدیداً اعتراض کرد و گفت: متاسفانه گاهی اوقات طرح و برنامههایی از سوی برخی از افراد ارائه میگردد که نه به عواقب آن توجه ای شده است و نه به آسیبهای بعد آن؛ چرا که اصناف هفت میلیون و ۵۰۰ نفر اشتغال در کشور دارند و حدود ۲۳ میلیون نفر جمعیت و شش هزار و ۷۰۰ اتحادیه و ۴۰۰ اتاق اصناف که وضعیت همه این تشکیلات به صدور پروانه کسب وابسته است.
وی تصریح کرد: آیا گرفتن این فرصت از اصناف و از بین بردن این تشکیلات به سود کشور، نظام و جامعه است؟
نوده فراهانی با اشاره به اینکه بیش از دو قرن است که اصناف در جامعه نقش اثرگذاری در تمامی عرصهها دارند، تاکید کرد: قطعاً اجازه نخواهیم داد در حوزه اصناف برنامهای اجرایی شود که به هویت اصناف آسیب بزند.
منبع: پایگاه خبری اتاق اصناف