مایکروسافت یکی از معدود برندهایی بود که نه تنها در حوزهی بیزینس خود موفق عمل کرد، بلکه به جرات میتوان گفت که دنیا را وارد عصر تازهای کرد. در اینفوگرافی داستان برند مایکروسافت به گذشته برمیگردیم تا ببینیم از کجا و چگونه این غول بزرگ سیلیکون ولی خلق شد و توسعه پیدا کرد! با Modir TV همراه باشید:
در صورتی که نمیتوانید اینفوگرافی را مشاهده کنید، میتوانید متن زیر را مطالعه کنید:
داستان از سال 1973 شروع می شود، درست زمانی که گیتس در دانشگاه هاروارد،یک نسخه از زبان BASIC برای کامپیوتر MITS Altair طراحی کرد، سامانههای تله میتری (MITS) به نام آتاری 8800، از شرکت میکرو تولید شد، پل آلن (دوست دوران کودکی گیتس)، متوجه شد که آنها میتوانند برای آتاری 8800، Basicبسازند و در نتیجه آنها به استخدام شرکت میکرو درآمدند.
- سال 1975 پس از دو سال تجربه، بیل گیتس به همراه پل آلن، شرکت کوچکی به نام Microsoft با شعار “در هر خانه یک کامپیوتر” را تاسیس کردند.
- در سال 1979 با بالا رفتن فروش، مایکروسافت، دفتر بین المللی اش رادر ژاپن تاسیس کرد و دفتر مرکزی به واشنگتن انتقال یافت.
- سال 1980 مایکروسافت با ارائهی سیستم عامل زنیکس وارد بازار سیستم عامل شد و بعد با ارائه ی MS-DOS بازار را به لرزه درآورد.
- در اواخر سال 1980 در بحبوحهی رقابت بازار کامپیوترهای شخصی، شرکت IBM کامپیوترهای PC را عرضه کرد و ساخت سیستم عامل آن را مایکروسافت بر عهده گرفت.
- MS-DOS بر روی کامپیوترهای شخصی IBM جای گرفتند و IBM درصدی از فروش خود را به مایکروسافت اختصاص داد.
- در سال 1990 مایکروسافت مجموعهی نرمافزاری Microsoft Office را همزمان بـا Windows 3.0 ارائه کرد. مجموعه Microsoft Office به خاطر رابط کاربری خوبی که داشت، بردی بزرگ برای مایکروسافت بود.
- طی دهه 80 میلادی مایکروسافت با درآمد بالایی که از فروش سیستمهای عامل به دست آورده بود 210 شرکت را خریداری کرد.
انقلاب 95
در سال 1995 با ارائهی ویندوز 95 ،مایکروسافت پایش را از بازار نرمافزارهای کامپیوتری فراتر گذاشت. اگر تا پیش از ویندوز 95، مایکروسافت یک شرکت تجارت محور قلمداد میشد، بعد از آن به یک شرکت مشتری محور بدل شد. پا گذاشتن به عرصهی اینترنت و رسانه، مایکروسافت را روز به روز به انحصار طلبی نزدیکتر میکرد. در نتیجه تهدیدی جدی برای شرکای رقیب و حتی دولتها محسوب میشد.
سال 1995، بیل گیتس تصمیم گرفت مایکروسافت را وارد دنیای اینترنت کند، در نتیجه MSN به عنوان یک سرویس آنلاین تاسیس شد. که بعد با همکاری NBC ایستگاه کابلی خبری MSNBC و مجله آنلاین «Slate»، رسانهی مایکروسافت گسترش پیدا کرد.
مایکروسافت متهم شد!
در سال 1997 درست زمانی که مایکروسافت Internet Explorer را هم زمان با ویندوز به بازار ارائه کرد. به اتهام انحصار طلبی، بـه دادگاههای ایالات متحده فراخوانده شد و در پروندهی دادگاهش شکست خورد، سه سال بعد، حکم نهایی دادگاه بر این شد که مایکروسافت به دو شرکت تقسیم شود. که بعدها بخشی از آن اجرا شد.
در ابتدای قرن 21
در سال 2001، مایکروسافت که هدف تجاری و خانگی را نشانه رفته بود، با سونی و نینتندو در بازیهای کامپیوتری وارد رقابت شد و Xbox را به بازار عرضه کرد.
درست همزمان با ارائهی دستگاه Xbox به بازار، مایکروسافت ویندوز xp را به بازار عرضه کرد و جنجالی دیگر به پا کرد.
اتهام در اتحادیه اروپا
در سال 2004، به خاطر شکایت اتحادیهی اروپا، مایکروسافت به پرداخت 613 میلیون دلار جریمه محکوم شد و متعهد شد؛ که توافقات قطعی خود با دیگر رقبا را افشا کند. علاوه بر این مایکروسافت مجبور شد تا Media player را از ویندوز حذف کند و نسخهی دیگری از آن را ارائه دهد.
چالشهای بازار Game
تا سال 2005، Xbox در بازار فروش آمریکا در رده دوم بعد از PlayStation 2 و قبل از گیم کیوب قرار داشت و در بازار جهانی بعد از هر دو بود، مایکروسافت با فروش 22 میلیون دستگاه در مقایسه با فروش بیش از 100میلیون PlayStation 2، ضرر سنگینی معادل 4 میلیارد دلار متحمل شد. اما با ارائهی محصول جدید (Xbox 360) یک سال زودتر از رقبای خود، بخش قابل توجهی از بازار را از آن خود کرد.
و باز هم اتحادیه اروپا
در سال 2007 مایکروسافت نسخهی جدیدی از سیستم عامل ویندوز (Windows7) به همراه مجموعه نرم افزار Microsoft Office را روانهی بازار کرد. در ژوئن همان سال، اتحادیه اروپا، برای بار دوم مایکروسافت را به اتهام نقض تعهدات خود (در دادگاه سال 2004) بـه مبلغ 1.4 میلیارد دلار جریمه کرد.
فروشگاه مایکروسافت
در سال 2009 مایکروسافت از اولین شعبهی فروشگاه زنجیرهای خود در ایالت آریزونا رونمایی کرد.
در دنیای اسمارت فونها
در سال 2010، مایکروسافت یک بار دیگر با دو رقیب قدیمی خود (Google و Apple) در بازار سیستم عامل اسمارت فونها گلاویز شد و نوسازی سیستم عامل Windows Mobile را شروع کرد و Windows Phone OS را جایگزین آن نمود. در راستای استراتژی جدید شرکت مایکروسافت در بازار اسمارت فونها، مایکروسافت همکاری خود را با تولیدکنندگان گوشی، مثل Nokia گسترش داد.
ائتلاف با شرکتهای نرم افزاری
در سال 2011 مایکروسافت با Google, HP Networking, Yahoo, Verizon, Deutsche Telekom و 17 شرکت دیگر، سازمان تجاری Open Networking Foundation را به منظور گسترش و ترویج شبکهی ارتباطی نرمافزاری بنیانگذاری کرد.
بین سالهای 2011 و 2012 به دنبال برنامهی توسعهی سیستم عامل گوشیهای هوشمند، ریبرندینگ Windows Phone آغاز شد و همزمان با آن، نسخه ی جدیدی از Windows به نام Windows 8 ارائه شد، که برای اولین بار در آن، از رابط کاربری Metro Design Language استفاده شد.
گسترش شبکهی ارتباطی جهانی
در سال 2013 مایکروسافت و چند شرکـت دیگر (گوگل، اینتل و فیسبوک) ائتلاف A4AI را به رهبری World Wide Web به منظور گسترش شبکهی اینترنت از طریق کاهش قیمت آن در سطح جهان شروع کردند.
خریداری Nokia به ارزش 8.2 میلیارد دلار، که پس از آن گوشیهای نوکیا رسما به Microsoft Mobile Oy تغییر نام دادند از دیگر اتفاقات مهم سال 2013 برای مایکروسافت بود. شاید این اتفاق را بتوان پر سر و صداترین اتفاق داستان برند مایکروسافت دانست.
طی این اتفاق، تغییرات گستردهای در ساختار سازمانی نوکیا صورت گرفت. یکی از این تغییرات اخراج 1850 کاگر از کارخانههای نوکیا بود!!
سال 2014، مایکروسافت شرکت Mojang AB (شرکت سازندهی بازی معروف Minecraft) را به ارزش 2.5 میلیارد دلار خریداری کرد.
در سال 2015 مایکروسافت محصول جدید (Microsoft Surface Hub) را به بازار عرضه کرد و نسخهی جدیدی از سیستم عامل خود، یعنی ویندوز (windows10) را ارائه داد.
در سال 2016 مایکروسافت از ادغام بخش های PC و Xbox خبر داد و اعلام کرد که نسخهی جهانی جدید ویندوز، بر بازیهای کامپیوتری تمرکز خواهد داشت. اتفاق دیگر سال 2016 ، معرفی پروژهی جدید Azure Information Protection بود که این امکان را به کاربران میداد تا همیشه از اطلاعات خود، یک بک آپ در سرورها داشته باشند.
در سال 2017 مایکروسافت در کنفرانس فناوری و آموزشی لندن، از سرویس جدید آموزشی مبتنی بر Cloud به نام Intune رونمایی کرد.