به گزارش تجارتنیوز، رییس اتحادیه عطاران و سقط فروش استان تهران گفت: اکنون ۵ هزار واحد عطاری در تهران فعالیت دارند که از این تعداد ۱۵۰۰ واحد عطاری غیرمجاز و بدون مجوز هستند و باید پروانه کسب دریافت کنند و یا اینکه پلمب شوند.
ایرنا، «مرتضی جعفری» عصر روز دوشنبه در نشستی خبری اظهار کرد: به طور عمده واحدهای عطاری غیرمجاز به فعالیتهای حاشیهای و فروش انواع قرصهای متادون، قرص برنج و… و یا محصولات چاقی، لاغری فعالیت دارند و یا محصولات گیاهی بیکیفیت میفروشند.
رییس اتحادیه عطاران، سقط فروشان استان تهران اظهار کرد: عدم نظارت بر این واحدهای بدون مجوز باعث شده که وجهه واحدهای مجوزدار که به کار قانونی و حرفهای خود میپردازند، نیز خدشهدار شود.
به گفته وی، در سال ۱۳۸۰ بازرسیها نشان داد که ۱۳۰۰ عطاری دارای پروانه کسب و ۱۶۱۰ عطاری تقاضای پروانه کسب در کشور وجود دارند.
جعفری یکی از مشکلات این صنف را وضعیت نامطلوب عرضه و نوع خامفروشی و فله فروشی دانست و تصریح کرد: تلاش داریم با آگاهی سازی، وضعیت عرضه گیاهان دارویی در عطاریها را ساماندهی کنیم که این امر نیازمند بستهبندی این کالاها با درج تاریخ مصرف است.
وی درباره اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صنوف عطاران را متهم به کارهای درمانی میکند، گفت: درمان هیچ ارتباطی به صنف عطاری ندارد. در حقیقت آنها داروخانههای مدرن قدیمی هستند که طول قدمت آنها به زمان صفویه بازمیگردد.
عدم نظارت بر فروش مجازی گیاهان دارویی
رییس اتحادیه عطاران استان تهران مشکل فروش گیاهان دارویی در فضای مجازی را مشکل عمده این صنف دانست و افزود: هیچ نظارتی بر فرایند این کار در فضای مجازی نیست، بنابراین ممکن است اجناس بیکیفیت به دست مشتریان برسد.
وی از اتاق اصناف خواست تا در خصوص ساماندهی این وضعیت در فضای مجازی اقدام شود تا هیچ محصولی بدون نظارت در فضای مجازی به فروش نرسد.
جعفری از سازمان میراث فرهنگی کشور خواست تا درخصوص ثبت جهانی عطاری به نام ایران اقدام شود، زیرا ترکیه تلاش دارد صنف عطاری را در یونسکو به نام خودش ثبت کند، در حالی که این صنف متعلق به ایران است.
صنف عطاران باید از مالیات معاف شوند
رییس اتحادیه عطاران استان تهران درباره مالیات بر ارزشافزوده گفت: با توجه به مشکلاتی که این صنف دارد و بر اساس ماده ۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم که بخش کشاورزی و باغبانی را از پرداخت مالیات معاف کرده، نیاز است که این صنف نیز از پرداخت مالیات معاف شود و یا تخفیفی برای این صنف در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: این اتحادیه به دنبال راهاندازی دانشگاه علمی کاربردی برای ارتقای سطح علمی و آموزشی فعالان این حرفه و خانوادههایشان است تا علاوه بر رشد علمی در این زمینه فرهنگسازی لازم صورت گیرد.
جعفری به عدم صادرات گیاهان دارویی توسط صنف عطاران اشاره کرد و گفت: این بخش دارای متولیان زیادی است که هرکدام به دنبال انحصاری کردن فروش این محصولات به نام خودشان هستند درحالیکه طبق قانون فروش محصولات گیاهان دارویی متعلق به اتحادیه عطاران است.
رییس اتحادیه عطاران استان تهران اضافه کرد: با وجود اینکه ۱۳ اقلیم از ۱۷ اقلیم جهان در ایران وجود دارد و انواع گیاهان دارویی با تنوع زیاد در کشور به عمل میآید، اما مسئولان این بخش نتوانستند ارزش افزودهای برای این سرمایه ملی ایجاد کنند.