به گزارش تجارتنیوز، عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات درباره وضعیت شبکه ملی اطلاعات، گفت: در دولت سیزدهم برای نخستین بار با همکاری مرکز ملی فضای مجازی، شاخصهای کمی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات استخراج شد تا بتوانیم به یک ادبیات واحد برای گزارش دهی در مورد میزان پیشرفت این طرح دست یابیم.
وی افزود: طرح شبکه ملی اطلاعات مصوبه شورای عالی فضای مجازی است، البته مصوبه آن کامل نیست و از شورا درخواست کردیم تا در مورد بقیه اجزا نیز مصوبه بدهد. اکنون تعریف نسبتاً خوبی از شبکه ملی اطلاعات در این طرح صورت گرفته است. پیش از این تکالیفی برای دستگاهها مشخص شده بود، اما سنجه مشخصی که بتوان بر اساس آن پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را اندازهگیری کرد، وجود نداشت.
به گزارش ایرنا، وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: از روز نخست با همکارانمان در دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی، جلسات متعدد برگزار و ساعتها بحث و بررسی کردیم تا شاخصها را نهایی کنیم. اکنون به بیش از ۱۰۰ شاخص نهایی رسیدهایم که به وسیله آن میتوانیم میزان استقرار شبکه ملی اطلاعات را بسنجیم.
زارع پور ادامه داد: میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات اکنون حدود ۴۵ درصد است و تا پایان سال ۱۵ درصد دیگر به آن اضافه خواهیم کرد. برنامه داریم تا پایان سال بعد (۱۴۰۲)، میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را به مقدار قابل قبولی برسانیم.
۲۰۰ پروژه برای شبکه ملی اطلاعات
وی گفت: برای اجرای شبکه ملی اطلاعات بیش از ۲۰۰ پروژه تعریف شده که همگی به موازات یکدیگر در حال انجام است. شورایی با مسئولیت خودم تشکیل شده که روز دوشنبه هر هفته جلسات آن برگزار میشود. دبیر این شورا، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات است تا بتواند منابع بخشهای مختلف وزارتخانه را به سمت توسعه شبکه ملی اطلاعات هدایت کند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات هفت کلان پروژه دارد که یکی از مهمترین پروژهها مربوط به زیرساختهای ارتباطی است و زیر پروژههایی مانند فیبرنوری و نوسازی شبکه زیرساخت از مهمترین بخشهای آن است. بخش دیگر زیرساختهای اطلاعاتی مانند دیتاسنترها، اپراتورهای ابری، قطبهای مرکز داده و منطقه ویژه اقتصادی است که کارها در آن بخش نیز به خوبی پیش میرود.
زارع پور بیان کرد: بخش دیگر، پروژههای مربوط به خدمات پایه کاربردی مانند پیامرسان، شبکه اجتماعی و موتور جستجو است که در این بخش نیز اقدامات زیادی در حال انجام است که یکی از مهمترین آنها مزیت بخشی به سکوهای داخلی برای امکان رقابت با نمونههای خارجی و نیز تعریف مدل اقتصادی مناسب برای اکوسیستم فضای مجازی کشور است.
وی تدوین مدل اقتصادی مناسب برای شبکه ملی اطلاعات و توسعه زیرساختهای تامین امنیت را از دیگر کلان پروژههای شبکه ملی اطلاعات اعلام کرد که اجرای همه آنها به موازات یکدیگر در حال انجام است.
وزیر ارتباطات در مورد توسعه دسترسی روستاها به شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: در ابتدای آغاز به کارم، آمارها حکایت از این داشت که چهار هزار روستای بالای ۲۰ خانوار باقیمانده تا به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند، اما پس از ارزیابیهای اولیه مشخص شد، بیش از هفت هزار روستا نیاز به اتصال خوب و با کیفیت به اینترنت دارند.
زارع پور تاکید کرد: قولی که بنده در مجلس برای اتصال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت دادم، بر اساس همان چهار هزار روستا بود، اما اکنون که به تعداد آن افزوده شده است باید بگویم همکارانم در بخش توسعه ارتباطات روستایی به صورت شبانهروزی در حال فعالیت هستند و هر هفته چندین روستای جدید به اینترنت متصل میشوند.
وی گفت: امیدوارم تا پایان امسال ۹۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور و بقیه نیز ظرف شش ماه اول سال بعد به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.