به گزارش تجارتنیوز، فیلترینگ و افزایش محدودیت اینترنت در استفاده از آن در بسیاری از کشورهای دنیا خسارات زیادی برای مردم به دنبال دارد.
وب سایت تاپ ویپیان خسارت ناشی از محدودیت اینترنت در ایران را ۷۷۳میلیون دلاری در سال ۲۰۲۲ اعلام کرده است.
بر اساس گزارش تحقیقاتی وبسایت تاپ۱۰ویپیان، روسیه با ۵۹/ ۲۱میلیارد دلار خسارت، آسیبدیدهترین کشور از قطعی و محدودیت اینترنت در سال۲۰۲۲ میلادی بود و پس از آن، ایران با ۷۷۳میلیون دلار و قزاقستان با ۷/ ۴۱۰میلیون دلار خسارت در جایگاههای بعدی قرار دارند.
گزارش تازه تحقیقاتی وبسایت تاپ۱۰ویپیان (Top۱۰VPN.com) نشان میدهد که قطعی عمدی اینترنت از سوی دولتهای شماری از کشورها، در سال۲۰۲۲ میلادی، ۲۴میلیارد دلار به اقتصاد جهانی ضرر زده است. این گزارش خبر میدهد در سال گذشته میلادی ۱۱۴قطعی بزرگ عمدی اینترنت در ۲۳کشور رخ داد و ۷۱۰میلیون نفر از آن تاثیر پذیرفتند.
تاپ۱۰ویپیان نوشته است که تعداد شهروندان ضربهدیده از این قطعیها در سال۲۰۲۲ میلادی نسبت به سال قبل از آن ۴۱درصد افزایش داشته و میزان خساراتی که این اقدامات بر اقتصاد جهانی وارد کرده نیز در سال۲۰۲۲ نسبت به سال قبل از آن، ۳۲۳درصد بیشتر شده است.
بر اساس این گزارش، روسیه با ۵۹/ ۲۱میلیارد دلار خسارت، آسیبدیدهترین کشور از قطعی عمدی اینترنت در سال۲۰۲۲ میلادی بود و پس از آن ایران با ۷۷۳میلیون دلار و قزاقستان با ۷/ ۴۱۰میلیون دلار خسارت قرار دارد.
طبق این گزارش، مدت قطع عمدی اینترنت در ایران در سال گذشته میلادی جمعا ۲هزار و ۱۷۹ساعت بوده و این قطعیها بر ۷۱میلیون و ۹۴۰هزار نفر از شهروندانی ایرانی تاثیر گذاشته است.
به نوشته تاپ۱۰ویپیان، در سال میلادی که گذشت، مردم ایران همچنین شاهد ۴هزار و ۸۶۳ساعت بروز قطعی در دسترسی خود به شبکههای اجتماعی و ۱۳۰ساعت اختلال شدید در شبکه اینترنت بودند.
این گزارش همچنین خبر میدهد که تقاضا برای خدمات ویپیان در ایران در ماه سپتامبر گذشته بیش از ۳۰۰۰درصد افزایش یافته است. در گزارش وبسایت تاپ۱۰ویپیان، کشورهای روسیه، ایران، قزاقستان، میانمار، ازبکستان، هند، اتیوپی، نیجریه، کوبا، ترکمنستان، ترکیه، سودان، بورکینافاسو، سوریه و الجزایر به ترتیب ۱۵کشور اول فهرست خسارت قطع عمدی اینترنت در سال۲۰۲۲ میلادی هستند.
منبع:دنیای اقتصاد