دبیر انجمن خرما در پاسخ به این پرسش که بازار خرما در ماه مبارک رمضان چه وضعیتی دارد؟ به تجارتنیوز گفت: هنوز بازار خرما آشفته است و دلالان از این وضعیت نهایت سوءاستفاده را میکنند. بارها به مسئولان توصیه کردهایم که در این بازار نظارت و کنترل کنند اما گوش شنوایی وجود نداشته است.
علی اصغر موسوی به روند صادرات خرما به دیگر بازارها اشاره کرد و افزود: افزایش یکباره قیمت خرما ارتباطی به صادرات این محصول ندارد. در حال حاضر صادرات خرما به دیگر بازارها به ۲۷۰ هزار تن رسیده؛ در حقیقت صادرات تنها ۸۰ هزار تن بیشتر شده است. بنابراین صادرات نقشی در گرانی این محصول ندارد.
فصل برداشت خرما قیمتها را ارزان نمیکند
او در ادامه گفت: عدم نظارت مسئولان در این بازار باعث میشود که مصرف کننده نهایی تاوان بیتدبیریها را بدهد.
این مقام مسئول درباره قیمت خرما در بازار عمده فروشی اظهار کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو خرما در بازار عمده فروشی به مرز ۴۲ هزار تومان رسیده است. با آن که کمبود خرما نداریم سوال ما این است که چطور قیمت خرمای دو هزار و ۵۰۰ تومانی به یک باره چندین برابر میشود؟
موسوی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا با نزدیک شدن به فصل برداشت، قیمت خرما تعدیل نخواهد شد؟ گفت: دو ماه دیگر زمان برداشت خرما از نخلستانهاست که این موضوع نیز نمیتواند قیمت خرما را در بازار تعدیل کند.