واگذاری بنگاه‌‌های اقتصادی دولتی به کارگران به صورت شورایی

به گزارش تجارت‌نیوز، فرهاد دژپسند در حاشیه نشست مشترک با فعالان بخش خصوصی درباره واگذاری‌های بنگاه‌های اقتصادی در جمع خبرنگاران افزود: برای واگذاری این بنگاه‌ها از روش‌های متنوع مانند فروش مستقیم، اجاره به شرط تملیک و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله استفاده خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: تلاش شده است که در این دوره از خصوصی سازی، حاشیه‌هایی که در روش‌های نقد و اقساط واگذاری وجود داشت رخ ندهد.

دژپسند ادامه داد: سهام دولت در ۱۸ شرکت بورسی به طور کامل به شکل نقد و یا بلوکی عرضه خواهد شد که سهم دولت در این شرکت‌ها درحال حاضر حدود ۱۴ تا ۲۰ درصد است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: همه پول فروش سهام دولت در این شرکت‌ها به خزانه نمی‌رود بلکه بخشی از پول فروش از جمله بانک‌ها صرف افزایش سرمایه آنها می‌شود.

وی درباره پیشنهاد وزارت کار برای فروش سهام برخی بنگاه‌ها به کارگران به صورت شورایی گفت: از جمله پیشنهادات و طرح‌ها این است که سهام این بانک‌ها به کارگران واگذار شود تا به صورت شورایی اداره شود.

دژپسند یادآور شد: البته این روش در مرحله کنونی فروش اجرا نمی‌شود اما در واگذاری‌های آینده اعمال خواهد شد.وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره بازگشت ارز ناشی از صادرات نیز گفت: خوشبختانه در ماه‌های اخیر وضع بازگشت ارز صادراتی بهبود یافته و صادرکنندگان عزم خود را برای بازگرداندن این ارز جذب کردند.

وی درباره صادرات غیر نفتی نیز گفت: در دو ماهه نخست امسال میزان صادرات غیر نفتی ۸ درصد نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش و میزان واردات نیز کاهش یافت که نشان می‌دهد که تراز تجاری کشور مثبت است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در این نشست گفت: با توجه به بزرگی بنگاه‌های اقتصادی قابل واگذاری، بهتر است بخش خصوصی به دنبال تشکیل کنسرسیوم برود تا از این طریق بتواند این بنگاه‌ها را خریداری کند.

دژپسند در نشست با فعالان اقتصادی درباره واگذاری بنگاه‌های اقتصادی، با اشاره به مشکلات خصوصی‌سازی افزود: مقامات عالی کشور بر ضرورت خصوصی‌سازی تاکید دارند. وی با بیان اینکه واگذاری بنگاه‌های اقتصادی، معادل خصوصی سازی نیست، اضافه کرد: باید به گونه‌ای واگذاری‌ها را انجام داد که کمترین حواشی برای آن ایجاد، اما بیشتر اهداف محقق شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به مقاومت‌ها در مقابل خصوصی‌سازی اشاره کرد و ادامه داد: همه این مقاومت‌ها به منظور مقاومت در مقابل تغییر نیست بلکه برخی به دلیل وجود آسیب‌ها مقاومت می‌کنند.

وی با بیان اینکه هدف از واگذاری‌ها تامین منابع دولت نیست، افزود: در روش‌های واگذاری باید تجدیدنظر شود تا علاوه بر بالا بردن کارایی، کمترین حاشیه را به دنبال داشته باشد.

دژپسند با بیان اینکه قیمت بنگاه‌ها در بورس تعیین خواهد شد، گفت: پول فروش سهام قرار نیست به طور کامل به بودجه دولت برود بلکه برای افزایش سرمایه شرکت‌ها اختصاص می‌یابد.

دژپسند تصریح کرد: باقی مانده سهام شرکت‌های دولتی بورسی را واگذار می‌کنیم و هیچ سهمی برای دولت باقی نخواهند ماند.

وی تاکید کرد: اصرار داریم که واگذاری‌ها در اتاق شیشه‌ای انجام شود تا حاشیه و شبهه‌ای در آن رخ ندهد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی از آغاز واگذاری سه شرکت در اوایل هفته آینده خبر داد و گفت: همه شرکت‌های غیر بورسی را نیز دیر یا زود واگذار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه رئیس جمهوری پیگیر طرح واگذاری بنگاه‌های اقتصادی گفت: در دولت به نظرات و پیشنهادات به بخش خصوصی توجه می‌شود و بر این اساس نشست‌های مشترک گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی برگزار می‌شود.

دژپسند از بخش خصوصی خواست تا مشکلات و مسائلی را که پیش روی فعالیت‌های اقتصادی و گردش کار وجود دارد را به دولت اعلام کنند تا دولت نسبت به رفع آنها اقدام کند.

وی از معافیت مالیاتی سهام توزیع نشده شرکت‌های بورسی به عنوان یک اقدام مهم دولت برای حمایت از شرکت‌های بورسی و حل مشکلات پیش روی بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی نام برد.

فعالان بخش خصوصی در این نشست که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد دغدغه‌ها و پیشنهادات خود درباره خصوصی سازی را مطرح کردند.

منبع: روزنامه جمهوری اسلامی

منبع

Author: admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *